BPPR

Két budapesti Prágában. Vélhetően kalandos hétköznapok, avagy beilleszkedés a sör, a Kisvakond és Karel Gott földjén.

Címkék

Friss topikok

  • annpnn: itt életben van a konzervnyitó-összeesküvés, sehol nem lehet kapni, immáron másfél hónap után sem ... (2012.05.28. 13:28) Népi megfigyelések 1.
  • annpnn: a tyúkos számot legközelebb én is szeretném kérni élőben! :D (2012.05.28. 13:24) Arról, hogy hogyan tettünk szert lakásra
  • annpnn: a 4-es pont priceless :D (2012.05.28. 13:20) A nyelvi zavarokról körítés nélkül
  • immigrant chick: Naná. Én is rühellem a köményt, nem értem itt miért vannak ennyire ráfagyva :) (2012.03.28. 12:26) +1
  • buzzz: Menjetek el az afgán étterembe, ha unjátok a zsírt zsírral. (2012.03.15. 19:33) Elso napok

Elso napok

2012.03.14. 16:38 immigrant chick

 Bena karakterekkel ugyan, de gondoltam elkezdek irni. Egyelore cseh billentyuzetem van, es ugy varom a magyart, mint a messiast. 

Nos az elso benyomasok rendkivul kedvezoek. A kollegaim nagyon jo fejek, az iroda is, sot ugy altalaban egesz Praga elkepeszto modon kutyabarat. Batyut gyakorlatilag mindenhova bevihetjuk. Cserebe kicsit tudatosabb a kutyatartas. Az osszes park tele van lebomlo papirzacsival, amit erdekes modon nem visznek haza, hogy jo lesz majd belecsomagolni a szendvicset, vagy csavarokat tartani benne a sufniban.

A kollegak kozul majdnem mindenki tud egy/ket magyar szot. Az egyikuk volt felesege magyar, a masiknak a gyerekkori legjobb baratja az, a harmadiknak a csaja Budapesten dolgozik. Szoval ropkodnek a szia, jo napot, Pali bacsi, gyere ide, teli szalami es csabai kolbasz kifejezesek. Ket het mulva lesz valami ossznepi welcome party, amit nekem rendeztek eredetileg, de osztozom rajta egy masik lannyal is, akinek a bucsubulija lesz. 

B! es en munka utan minden nap bebillegunk a varosba nezelodni meg vacsizni. A cseh konyha durva. Nagyon zuzos. Zsir zsirral, amint az egyik kollega dramai hangsullyal lefumigalta, de sajnos vagy szerencsere nagyon finom. Sorrel kombinalva garantalt hizokura. Eddig szerencsenk volt minden etteremmel, sosem csalodtunk a kajaban, ami egyebkent magyar arakon hozzaferheto. A tegnapi ettermben peldaul kiderult, hogy a pincer dedapja magyar volt, szoval raadaskent tudott egy ket jo szot szolni hozzank a kaja melle. 

Bevasarlast egyelore csak kisboltban inteztunk, ami erdekes modon a vietnami kolonia kezeben van. Minden “potravinyiben” egy vietnami ul, ugyhogy ha valami nem egyertelmu, akkor vak vezet vilagtalant... Elelmiszer ugyben viszont meglepoen sok kozos szavunk van. Cukrarna/cukrszda, kocky cukor/kocka cukor, vagy ha elhagyjuk az elemiszerek teruletet, akkor emlitest erdemel meg a papir es a porcelan, amit teljesen ugyanugy irnak, mint mi. 

Egyelore a legfontosabb, hogy talaljunk egy jo lakast. Sajnos most nem olyan szuper a kinalat, mint amikor otthonrol neztem, de azert mar akadt egy erdekes, aminek raadasul magyar a tulajdonosa. Ma megyunk megnezni meg egyet, ami kep alapjan szinten nagyon erdekes. Terasza sajnos egyiknek sincs, de azt hiszem valahol kompromisszumot kell majd kotni. Erdekes metodus szerint mukodik amugy a lakasberles. Ha kiveszel egy pecot, akkor te fizeted az ingatlanugynok dijat es nem a hirdeto. Mondjuk cserebe ha ugy tetszik, kapsz is szolgaltatast, mert az ugynok a teljes berleti ido alatt rendelkezesre all, ha szot kell erteni a tulajjal, valamint a kauciot is rajta keresztul kapjuk vissza, igy elvileg ki lehet kerulni az otthon gyakran szokasos kellemetlenseget, amikor a foberlo mar elkoltotte a lovedat, es kitalal mindenfelet, hogy miert nem fizeti vissza.

Arak tekinteteben valoban annyiba kerul minden, mint Budapesten. Helyenkent a dolgok meg olcsobbak is, pl. a kaja es a “bkv” biztosan. Ezt a boldogsagot ellensulyozza, hogy a lakasberles joval tobbe kerul, mint itthon, raadasul mivel az elso honapban itt is 3 havi lakbert szokas kifizetni, a gatyank ra fog menni sajnos, ha vegre meglesz. Remelem mihamarabb lesz ertelmes billentyuzetem az irodaban vagy ertelmes wifi az uj lakasunkban, es akkor gyakrabban fogok irni.

Ja, meg csak annyi, hogy az ido szar. Nem tudom, otthon mi van, de itt olomszurke az eg, amiota csak megerkeztunk. A tobbiek biztatnak, hogy pentekre mar itt a szansajn.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bppr.blog.hu/api/trackback/id/tr894316758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buzzz 2012.03.15. 19:33:29

Menjetek el az afgán étterembe, ha unjátok a zsírt zsírral.
süti beállítások módosítása