BPPR

Két budapesti Prágában. Vélhetően kalandos hétköznapok, avagy beilleszkedés a sör, a Kisvakond és Karel Gott földjén.

Címkék

Friss topikok

  • annpnn: itt életben van a konzervnyitó-összeesküvés, sehol nem lehet kapni, immáron másfél hónap után sem ... (2012.05.28. 13:28) Népi megfigyelések 1.
  • annpnn: a tyúkos számot legközelebb én is szeretném kérni élőben! :D (2012.05.28. 13:24) Arról, hogy hogyan tettünk szert lakásra
  • annpnn: a 4-es pont priceless :D (2012.05.28. 13:20) A nyelvi zavarokról körítés nélkül
  • immigrant chick: Naná. Én is rühellem a köményt, nem értem itt miért vannak ennyire ráfagyva :) (2012.03.28. 12:26) +1
  • buzzz: Menjetek el az afgán étterembe, ha unjátok a zsírt zsírral. (2012.03.15. 19:33) Elso napok

Arról, hogy hogyan tettünk szert lakásra

2012.03.17. 18:49 immigrant chick

Nos, jelentem, van lakásunk! Mondjuk az idevezető út rögös volt. Szerdán este találtuk meg a pecót, majd rögtön el is döntöttük, hogy kivesszük. B! csütörtökön hazaugrott munka ügyben, és abban állapodtunk meg, hogy szombaton visszajön, hétfőn pedig megejtjük a költözést. Mármost ahogy kitette a lábát, kiderült, hogy az átmeneti szállásunkról - amit a cég foglalt - ki kell költöznünk, és át kéne mennünk egy másik szállodába. Ekkor azt javasoltam a hr-esnek, hogy inkább átköltözünk a lakásba, ha már úgyis megbeszéltük az ügynökkel, hogy kivesszük.

Előrebocsátom, hogy ez volt az egyetlen dolog, amit nem akartam egyedül intézni, mégis így alakult. A következőkkel telt a péntek:

1. Összecsomagolás a hotelben, levelezés az ügynökkel a bérleti szerződés különböző pontjairól.

2. Iroda, semmittevés.

3. Hr-essel vissza a hotelbe a csomagokért. Csomagokkal az irodába. Csomagok az autóban, én vissza a gép elé.

4. Kapok egy ASAP briefet bazmeg, mikor 1 óra múlva kell mennem átvenni a lakást. Csak mondom, egészen eddig semmi munkám nem volt.

5. Összedobok egy scriptet, távozunk a hr-essel és a csomagokkal.

6. Találkozunk az ingatlanossal, akinek nincs sok ideje. Aláírom a szerződést, és le akarok menni a ház alatti bankba, hogy pénzt váltsak a foglalóhoz. Nem váltanak.

7. Vissza a lakásba, mondom mi van. Hr-essel és ingatlanossal bevágódunk az autóba, és elhúzunk egy másik bankba. Közben lemeszelnek minket a rendőrök.

8. Sikerül pénzt váltanom. Kifizetem az ingatlanost, megkapom a kulcsokat.

9. Vissza az autóba, a hr-es egy angyal, és kivisz az Ikeába, tekintve, hogy a lakás totál üres, és alhatnék a földön, ha nem veszünk valamit.

10. Förtelmes dugó után végre az Ikeában. A szuperolcsó matrac, amit kinéztem, már nincs. Van helyette olcsóbb, de sokkal vékonyabb. Mindegy. Többet nem akarok költeni rá egyelőre, mert a lakásbérlés miatt jól legatyásodtunk.

11. Villámgyorsan összeszedjük az alábbiakat: 2 matrac, 2 lepedő, 2 paplan+párna, 2 ágynemű, 2 törcsi. Visszafuvarozzuk a holmit a lakásba, fölkapjuk az aggódó Batyut.

12. Vissza az irodába. Menet közben már keres a kreatívigazgató. Jegyezzük meg, hogy még semmit nem ettem, pedig már elmúlt 4 óra.

13. Megérkezem. Kreatívigazgató módosításokat kér.

14. Leülök módosítani. Rögtön túlórázok is egyet. Mindenki elment. Csak az iroda melletti sörkertben vidámkodnak az emberek.

15. 8 után hazaindulok az új pecóba keksszel és kólával a hasamban. Vonszolom Batyut, aki az Ikeát kivéve mindenhova elkísért ma, így ki van ütve. Be vagyok szarva, mert az övtáskámban kisebb vagyon lapul, de azért átvágok a parkon, amiben az iroda van.

16. Eltévedek, pedig istenuccse nincs messze a pecó.

17. Anyázok. Elő az ájfónt. 3G be, googlemaps. 3300 Ft.

18. Hazatalálok, kicsit megnyugszom.

19. Lemegyek az egyik vietnámi közértbe. Veszek némi kaját. A tojást nem találom,  el kell mutogatnom. Verdesek a kis szárnyaimmal. A vietnámi néz, megérti, kapok tojást. Ezek szerint meggyőzően alakítom a tyúkot.

20. Vissza a pecóba a kajával a szorongó Batyuhoz.

21. Újból kicsit megnyugszom. Van időm rájönni, hogy nem tudom, hogy működik a cirkó, csavargatom, de valamit nem jól csinálok. Nyomorult hideg van. A lakás óriási és kong, minden visszhangzik, és minden áthallatszik a szomszédból. Kiakadok, bőgök, faszkivan.

22. Találok egy kóbor wifit, ez a nap fénypontja! Chatben panaszkodom B!-nek, mert annyira nem májer a wifi, hogy Viberezni tudjunk. Párszor megpróbáljuk, de csak addig jutunk el, hogy megbeszéljük, hall-e a másik, aztán vagy nem hall, vagy megszakad.

23. Megágyazok az Ikeás cókmókkal. Lefekszem, próbálok nem gondolni a szellemekre és horrorfilmekre. Batyut szorongatva elalszom.

Hát így. És mindez egyetlen nap alatt.

A lakás amúgy nagy, és klassz. Tetőtér, napsütés, tágas terek, illetve tér, mert egy hatalmas helyiség az egész, plusz a felső szint, ami csak alvásra jó. Alig várom, hogy kint legyenek a bútoraink...

Szóval gyertek gyakran! Ne kelljen itt kergetőznünk magunkban!

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bppr.blog.hu/api/trackback/id/tr574322481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buzzz 2012.03.18. 06:42:43

Szegény Battyernek k nehéz napja volt! Te meg egy kis heroinová vagy.

ndu 2012.03.20. 10:35:20

Az ilyen nehéz dolgokon jobb gyorsan túl lenni! :-)

Mikor láthatunk képet a teremről? Csak, hogy jobban odaképzelhessük magunkat!

Kitartás és hiányoztok!

annpnn 2012.05.28. 13:24:17

a tyúkos számot legközelebb én is szeretném kérni élőben! :D
süti beállítások módosítása